KAKO DO ATESTA


Korak 1

Saglasnost proizvođača, primer:

Napomena za Mercedes i BMW nije potrebna saglasnost

Korak 2

Ugradnja folija sa brojem ispod folije

Sun Control ABS M07

Korak 3

Tehnolab, kontrola procenta zatamnjenosti stakala i slikanje vozila

Uplata ABS


Cena usluge ispitivanja u Tehnolabu je 4800


Popuniti zahtev

Korak 4

Podizanje uverenja od ABS na adresi

Primera atesta sa prednjim staklima


Primera atesta bez prednjih stakala

ATEST ZA ZATAMNJENA STAKLA


Atest za naknadno zatamnjena stakla na automobilima moze se dobiti samo ako je na stakla vozila montirana folija koja je odobrena I poseduje uverenje od agencije za bezbednost saobracaja .Folije moraju biti montirane u ovlascenom servisu uvedenom u jedinstveni registar agencije.

Sun control folije poseduju uverenje pod brojem ABS M07 kojim se potvrdjuje da folije pod oznakom high performance ispunjavaju uslove tehnickih karakteristika I kao takve mogu da se mnontiraju na stakla vozila . Trenutno na podruciju Beograda postoji nekoliko lokacija za ispitivanje vozila sa zatamnjenim staklima Najbliza laboratorija je udaljena pet minuta od naseg servisa I atestiranje stakala se moze preko nas zavrsiti u istom danu za 30 minuta .

Procedura od ugradnje do uverenja:

1.Ugradnja folije u ovlascenom servisu 2.atest za zatamnjenja stakla(slikanje vozila I provera procenta zatamnjenosti stakala) 3.kontrolni tehnicki pregled (moze se iskoristiti za registraciju vozila) 4.dobijanje uverenja

Potrebna dokumentacija:

1. Izjava servisera za ugradjene folije na stakla
2. Saglasnost proizvodjaca (nije potrebna za sve marke vozila)
Saglasnost proizvodjaca nasa laboratorija za ispitivanje vozila pribavlja za vas!
Saglasnost koja se ne trazi i nije potrebna: Bmw, Mercedes, Hunday, Mini, Smart, Dodge, Daewoo, Ferari, Maserati, Mazda, Infinity, Saab, Chevrolet. Saglasnost koja se trazi I koja se naplacuje: Porsche, Audi, Volkswagen, Seat, Renault, Nissan, Dachia, Land rover, Mitsubishi, Opel, Peugeot, Honda, Fiat , Alfa, Lanchia, Jeep.
3. Saobracajna dozvola (ne moze potvrda o registraciji)

Troskovi ugradnje I atesta

1. zatamnjivanje stakala(ugradnja folije)… Cena
2. atest za zatamnjena stakla sve takse 8250 din + saglasnost proizvodjaca ***3000-4000(samo za vozila za koja je potrebna)
3. tehnicki pregled 4500-6000 (moze se koristiti I za registraciju istog vozila)

Ako se odlucite da ugradnju folija odradite kod nas i atest stakala preko nas u tom slucaju nije potrebno da pribavljate saglasnost proizvodjaca, nasa laboratorija za ispitivanje vozila pribavlja svu potrebnu dokumentaciju , sto znaci da zatamnjivanje stakala i atest resavamo u DVA KORAKA.

Nakon atesta da bi se kompletirao predmet I uveo u jedinstveni registar potrebno je uraditi tehnicki pregled , mozete iskoristiti jedan tehnicki kada registrujete vozilo I upotrebiti ga za zatvaranje predmeta atesta I registraciju vaseg vozila ! (nasa labaratorija za atestiranje stakala ima I tehnicki pregled) sve se moze odraditi na jednom mestu.