Bez tehničkog pregleda za manje prepravke na vozilima

Među najavljenim izmenama Zakona o bezbednosti saobraćaja na putevima našao se i predlog Agencije za bezbednost saobraćaja koji bi mogao da donese lepe uštede vozačima. Naime, za manje prepravke na vozilima neće više biti potreban novi tehnički pregled, kao ni potvrda proizvođača, najavio je za sajt Polovni automobili Branko Stamatović, direktor Agencije.

Pročitajte više!VAZNO

Atesti i procedura izdavanja uverenja po novom : Po novom pravilniku atest za naknadno zatamnjena stakla na automobilima moze se dobiti samo ako je na stakla vozila montirana folija koja je odobrena i poseduje uverenje od Agencije za bezbednost saobracaja.
Sun Control folija poseduje uverenje pod brojem ABS M 07 kojim se potvrdjuje da folije pod oznakom High Performans ispunjavaju uslove tehnickih karakteristika i kao takve mogu da se montiraju na stakla automobila.
Trenutno na podrucju Beograda postoji samo jedno mesto gde se mogu atestirati zatamnjena stakla a to je Tehnolab- Autoput za Novi Sad 73A. Bice naknadno objavljeno na nasoj stranici Otvaranje novih mernih mesta na kojima ce moci da se uradi provera i atest za zatamnjena stakla.
- Provera i dobijanje uverenja za zatamnjena stakla (procedura I potrebna dokumentacija )

  1. Saglasnost proizvodjaca ( npr za volkswagen i audi dobija se kod ovlascenog dilera automobila, porsche Ada Beograd )
  2. Ugradnja folija na stakla sa oznakom (kod nas Sun control- ABS M 07 ) , izjava servisa i kopija uverenja ABS
  3. Odlazak u Tehnolab , kontrola, slikanje vozila i slanje dokumentacije u ABS
  4. Dobijanje uverenja (atesta) od Agencije za bezbednost saobracaja

Cene za kompletnu proceduru:

  1. Saglasnost proizvodjaca 0 - 3000din (u zavisnosti od marke automobila)
  2. Tehnolab ispitivanje.................4800 din
  3. Tehnicki pregled..........3000 din
  4. ABS (izdavanje uverenja)....3300 din
-Po novom pravilniku izuzeta su vozila koja su radjena po starom i koja na staklima pod folijom nemaju oznaku ABS. - Nadamo se da ce ponovo biti usvojena izmena i dopuna , pa vozilima koja imaju zatamnjena stakla bez oznaka omoguciti atestiranje . O novim izmenama i dopunama bice jos obavestenja .

S poštovanjem,

Sun Control team